Opublikowano Friday, 01 March 2019 przez Maciej Balcerek
avatar
Chief manager / supervision Skills: prawo, sprzedaż, opiniowanie i pełna obsługa nieruchomości, logistyka,negocjacje, umowy, odpowiedzialność za misję firmy, ostatnie słowo.

Comments: 12 to post “(Polski) Aranżacja kuchni: czy warto stawiać na otwarte półki?”

  1. avatar Mariola napisał(a):
    1 March 2019 o godz. 03:42 PM

    Projektując swoją kuchnię wystrzegałam się otwartych półek. Dla mnie to nic innego jak tylko zbieracze kurzu.

  2. avatar Jongens napisał(a):
    1 March 2019 o godz. 03:43 PM

    Znowu moda z Holandii. To już my Polacy swojego rozumu nie mamy. I dopiero jak nam ktoś powie, że otwarte półki są teraz ok I trendy to będziemy tak robić. Wcześniej to było wstyd cokolwiek światu pokazywać, wszystko w szafkach.

  3. avatar Mirka napisał(a):
    1 March 2019 o godz. 09:06 PM

    Ja upatruje w tym trendzie kryptoreklamę ozdobnych opakowań i pudełek. Zastanówcie się: przecież takiego zwykłego słoika w którym mąkę czy herbatę przechowujemy to światu nie pokażemy. Musi być elegancko od kompletu, jak kto woli z sieciowki żeby wszyscy wiedzieli że się zainwestowało, a spełnia taką samą rolę jak ten słoik. Jak nie masz na co pieniędzy wydawać, to śmiało idź i kup te pojemniki. Goście docenią.

  4. avatar Nenycz napisał(a):
    2 March 2019 o godz. 09:39 AM

    W moim odczuciu otwarte półki wprowadzają chaos. Jak wszystko jest pochowany to odnosi się wrażenie porządku. Po co sobie życie komplikować?

  5. avatar Ada napisał(a):
    4 March 2019 o godz. 11:29 AM

    Fajnie, że wspomnieliscie o osadzającym się tłuszczu i kurzu, które tworzą mieszankę trudną do wyczyszczenia. Często o tym zapominamy, dlatego za wczasu powinno się pomyśleć o szafkach pod sam sufit, bo im wyżej, tym brudu coraz więcej.

  6. avatar Michau napisał(a):
    4 March 2019 o godz. 05:14 PM

    Ostatni akapit jest dobry, kubki i talerze mogą spełnić funkcję dekoracyjną. Hahaha to jest do patrzenia czy do jedzenia na tym? Sądziłem że era wieszania talerzy na ścianie odeszła w niepamięć

  7. avatar Doti napisał(a):
    5 March 2019 o godz. 08:05 AM

    Utrzymanie spójności stylistycznej w akcesoriach kuchennych to bardzo ciężkie wyzwanie. Trudno nie ulec pokusie kupienia mnóstwa pięknych bibelotów, a potem okazuje się że wszystko z innej beczki. Lepiej wstrzymać się z zakupem do momentu ubierania większej kwoty i zainwestować w komplet, niż na raty dokupywać sprzęt.

  8. avatar Marzena napisał(a):
    5 March 2019 o godz. 07:31 PM

    Dokładnie tak jak napisano, otwarte pólki są dla osób, które kochają spędzać czas w kuchni i chcą miec wszystko pod ręką i nie przeszkadza im niesymetryczny układ kubków :D

  9. avatar Suzi napisał(a):
    6 March 2019 o godz. 09:35 AM

    Jak a projektowałam swoją kuchnię, a było to 3 lata temu, to Pani w Ikea stwierdziła że zabudowane szafki są najbardziej funkcjonalne przy małych metraż ach, a otwarte półki tylko wprowadzą chaos i zaburzą proporcje. I bardzo jej dziękuję za tą radę, bo wcale nie odczuwam że coś bym zmieniła. Jest perfect space…

  10. avatar Natka napisał(a):
    7 March 2019 o godz. 10:57 AM

    Też mam zamknięte szafki. I bardzo się cieszę że takie mam. Wszystko chowamy do szafek i posprzątane.

  11. avatar Helena napisał(a):
    8 March 2019 o godz. 07:41 AM

    Czemu tak wszyscy boją się otwartych półek? Boicie się bałaganu? Czy wsztydzicie się pokazywać czegokolwiek? Zamykamy nie tylko szafki w kuchni, ale samych siebie w tych betonowych klitkach.

  12. avatar Michau napisał(a):
    8 March 2019 o godz. 10:08 PM

    Wolę zamknięte, ale mam otwarte bo mi drzwiczki z zawiasów wypadły

Leave comment